Výrobky

Klobása se sýrem

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2317

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.Růžová 225, 59501 Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2914610000009

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

70 %

Eidamská cihla 30% (pasterované mléko, mléčné bakterie, syřidlo, jedlá sůl)

6 %

pitná voda

jedlá sůl

koření a extrakty koření

dextróza

cukr

sušená zelenina (česnek)

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 451 - Trifosforečnany

modifikovaný škrob

Energetická hodnota výrobku

1294 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

26,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,8 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

0,2 g/100g

Bílkoviny

16,3 g/100g

Sůl

2,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny, sýru a koření

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po sýru, použitém koření a po uzení.

Konzistence

soudržná

Nadstandardní parametry

. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (70 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 10:59:48

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Česká chuťovka

2017

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Klobása se sýrem (12.3.2024 08:05:04)

Klobása se sýrem (16.6.2022 12:45:31)

Klobása se sýrem (22.9.2020 05:26:55)