Uhlíř
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0135
Číslo výrobku
2016-03-22-0135/1461
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní
Charakteristika výrobku
Uzený bílý sýr lisovaný, trojúhelníkového tvaru, vakuově balený.
Společnost
Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice
Definice balení
EAN
8594005858305
Balení
Typ: vakuově baleno v plastové folii, velikost: 110 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
960 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,2 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
1,3 g/100g
Bílkoviny
19,5 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Balení - obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený Značení - texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na pohledové straně. Vzhled a barva - povrch je celistvý s otiskem lisovacího plátna nebo tvořítka a roštu z udírny, barva povrchu je světle hnědá po uzení, na řezu mléčně bílá.
Vůně a chuť
Chuť a vůně - slaná, mléčně nakyslá, výrazná po uzení.
Konzistence
slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko. Uzení probíhá na bázi nedokonalého spalování dřeva, neobsahuje kouřové aroma a splňuje limity PAH.
Technologický postup
Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, uzení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina 43,0%; Tuk v sušině 38,0 %; Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%; Teplota skladování od 2°C do 8°C.; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 09:46:43
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Procesní stav
Schválený