Výrobky

ŘEZNICKÁ SLANINA 100 g (značka PIKOK)

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/0929

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný, krájený, uzený.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Kostelecké uzeniny a.s., č.p. 60, 588 61 Kostelec

Definice balení

EAN

4056489581932

Balení

Typ: OA, velikost: 262 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Vepřové maso

97 %

pitná voda

jedlá sůl

stabilizátor: dusitan sodný

přírodní aroma

kouř z bukového dřeva

Energetická hodnota výrobku

964 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

17 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,6 g/100g

Sacharidy

0,7 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

19,0 g/100g

Sůl

2,00 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Ručně skládaný výrobek z vepřového masa, příjemně slaný s chutí po použitém koření a kouři z tvrdého dřeva. Výrobek kombinuje tučné a libové, ovšem vzhled výrobku nijak neodrazuje velkou tučností.

Vůně a chuť

Ručně skládaný výrobek z vepřového masa, příjemně slaný s chutí po použitém koření a kouři z tvrdého dřeva.

Konzistence

Výrobek kombinuje tučné a libové, ovšem vzhled výrobku nijak neodrazuje velkou tučností.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa.

Technologický postup

Do vepřového masa se vpraví sůl a koření, nechá se odležet, poté se ručně skládá do forem a následně se tepelně opracuje uzením. Po vychlazení se výrobek krájí na požadovanou gramáž.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

 

Přípustné max. hodnoty soli a tuku, ČSB dle platné legislativy.

Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005

Uživatel

Schváleno

29.5.2024 17:33:56

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

ŘEZNICKÁ SLANINA 100 g (značka PIKOK) (25.4.2022 21:32:23)