Jihočeské tradiční pomazánkové křen
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0308
Číslo výrobku
2017-07-18-0308/0920
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové
Charakteristika výrobku
Tradiční pomazánkové s křenem se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené křenem (mletý křen 90 %, voda, jedlá sůl).
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803442860, 8593803442440
Balení
Typ: plastový kelímek s platovým víčkem, velikost: 150 g
Typ: plastový kelímek s platovým víčkem, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
smetana
100 %
sušené mléko
sušené podmáslí
křenová pasta (křen 90 %, voda, jedlá sůl)
7 %
bramborový škrob
jedlá sůl
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1320 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
31 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
20 g/100g
Sacharidy
6,7 g/100g
Z toho cukry
5,4 g/100g
Bílkoviny
3,5 g/100g
Sůl
0,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: přirozeně bílá až krémově žlutá
Vůně a chuť
smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí křenu
Konzistence
stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany
neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem
mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku min. 31%.
Obsah sušiny min. 42 %.
Uživatel
Schváleno
29.5.2024 12:15:19
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Historie
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (27.3.2023 15:19:18)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (2.5.2022 14:10:54)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (7.2.2022 14:34:24)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (3.2.2022 11:50:34)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (3.4.2018 11:02:00)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (27.3.2023 15:22:51)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (2.5.2022 14:08:32)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (3.2.2022 11:35:18)
Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (17.6.2020 14:48:41)