Výrobky

Jihočeské tradiční pomazánkové křen

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0308

Číslo výrobku

2017-07-18-0308/0920

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové s křenem se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené křenem (mletý křen 90 %, voda, jedlá sůl).

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803442860, 8593803442440

Balení

Typ: plastový kelímek s platovým víčkem, velikost: 150 g

Typ: plastový kelímek s platovým víčkem, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

smetana

100 %

sušené mléko

sušené podmáslí

křenová pasta (křen 90 %, voda, jedlá sůl)

7 %

bramborový škrob

jedlá sůl

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1320 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

6,7 g/100g

Z toho cukry

5,4 g/100g

Bílkoviny

3,5 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: přirozeně bílá až krémově žlutá

Vůně a chuť

smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí křenu

Konzistence

stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany

neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem

mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“. 

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

 

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku min. 31%.

Obsah sušiny min. 42 %.

Uživatel

Schváleno

29.5.2024 12:15:19

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (27.3.2023 15:19:18)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (2.5.2022 14:10:54)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (7.2.2022 14:34:24)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (3.2.2022 11:50:34)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 150 g (3.4.2018 11:02:00)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (27.3.2023 15:22:51)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (2.5.2022 14:08:32)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (3.2.2022 11:35:18)

Jihočeské tradiční pomazánkové křen 1 kg (17.6.2020 14:48:41)