Kamadet královský sýr
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0093
Číslo výrobku
2015-12-22-0092/0536
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní na povrchu
Charakteristika výrobku
Kamadet Královský sýr je sýr s kulturou ušlechtilé plísně camembertského typu, zrající v chladu.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MADETA a.s., Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803336077
Balení
Typ: porce laminovaná fólie, velikost: 120 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních a termofilních kultur
ušlechtilá plíseň camembertského typu
jedlá sůl
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1375 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
1,1 g/100g
Z toho cukry
1,1 g/100g
Bílkoviny
21 g/100g
Sůl
2,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
sýr ve tvaru výseče z bochníku, barva na řezu sýrově žlutá, porost bílé plísně na povrchu, ke konci doby trvanlivosti přerůstá plíseň i na řezné plochy.
Vůně a chuť
jemná, charakteristická, houbově sýrová, u více prozrálých sýrů až pikantní.
Konzistence
jemná, pružná, na řezu s větším počtem dírek a trhlinek (mírně zřetelné jádro není na závadu).
Nadstandardní parametry
- odpovídá definici "česká potravina" a "vyrobeno v České republice",
- neobsahuje aromata, barviva a konzervační látky,
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě „,Syrové kravské mléko“.
Technologický postup
1. Příprava sýřeniny na výrobníku. 2. Napouštění směsi sýrového zrna a syrovátky do forem. 3. Paření sýrů v parních komorách se samovolným odkapáváním syrovátky do požadované sušiny. 4. Solení. 5. Aplikace kulturou ušlechtilé plísně camembertského typu. 6. Zrání v chladu. 7. Porcování a balení. 8. Expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině 48 %.
Sušina 51 %.
Uživatel
Schváleno
29.5.2024 12:16:20
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno PK ČR
Procesní stav
Schválený