Klobása s česnekem na gril tenká
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0076
Číslo výrobku
2016-08-08-0076/0636
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku
Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody s podílem česneku, bylinek a koření. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
20839185
Balení
Typ: Baleno v PET černé misce, rozměry 206x160x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře., velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Vepřové maso
93 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
bramborový škrob
sušený ocet
česnek
0,1 %
bylinky, koření a extrakty koření
skopové střívko
Přídatné látky
antioxidanty E300, E301
stabilizátor E331
Energetická hodnota výrobku
994 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
18,7 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,2 g/100g
Sacharidy
1,5 g/100g
Bílkoviny
16,6 g/100g
Sůl
1,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření a bylinek).
Povrch suchý. Barva světle růžová s patrnými body po použitém koření a bylinkách.
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po česneku a použitém koření a bylinkách.
Vůně jemná, po použitém česneku, koření a bylinkách.
Konzistence
Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.
Technologický postup
Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
3.6.2024 11:24:14
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený