Výrobky

Klobása s česnekem na gril tenká

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0076

Číslo výrobku

2016-08-08-0076/0636

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody s podílem česneku, bylinek a koření. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

20839185

Balení

Typ: Baleno v PET černé misce, rozměry 206x160x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře., velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Vepřové maso

93 %

pitná voda

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

bramborový škrob

sušený ocet

česnek

0,1 %

bylinky, koření a extrakty koření

skopové střívko

Přídatné látky

antioxidanty E300, E301

stabilizátor E331

Energetická hodnota výrobku

994 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

18,7 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,2 g/100g

Sacharidy

1,5 g/100g

Bílkoviny

16,6 g/100g

Sůl

1,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

 

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření a bylinek).

 

Povrch suchý. Barva světle růžová s patrnými body po použitém koření a bylinkách.

 

Vůně a chuť

 

Chuť přiměřeně slaná, po česneku a použitém koření a bylinkách.

 

Vůně jemná, po použitém česneku, koření a bylinkách.

 

 

 

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

 

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

 

 

 

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

 

Teplota 0 až +4°C.

 

Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%.

Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel

Schváleno

3.6.2024 11:24:14

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Klobása s česnekem na gril tenká (9.12.2021 22:30:36)