Výrobky

Vepřová pečeně s kostí (kotlety) 600 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0420

Číslo výrobku

2019-02-21-0420/1447

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Pečeně od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem. Vepřová pečeně s kostí, tuk odstraněn na povrchu až na blánu, na vnitřní straně odstraněny zbytky plstního sádla. Pečeně oddělena od boku v úrovni max. 10 cm délky žebírka od páteře, při velikosti volného žebírka max. 1 cm od horního okraje hlavního svalu. Od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem. Panenská svíčková vyjmuta. Průměrná hmotnost plátku (kusu) - cca 150 g. V balení počet plátků (kusů) 4 až 5.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8594013323581

Balení

Typ: Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x60 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmo, velikost: 600 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřová pečeně s kostí (kotlety)

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí. Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.

Konzistence

Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.

Nadstandardní parametry

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Technologický postup

Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa a tuhých vazivových tkání. Před porcováním je řádně odstraněno tukové krytí. Porcuje se na ucelené porce. Balí se do PP misek do ochranné atmosféry O2 a CO2.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota masa do +4°C. Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.

Uživatel

Schváleno

3.6.2024 10:56:59

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Vepřová pečeně s kostí (kotlety) 600 g (12.3.2019 13:18:06)