Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání.
Pečeně od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem.
Vepřová pečeně s kostí, tuk odstraněn na povrchu až na blánu, na vnitřní straně odstraněny zbytky plstního sádla. Pečeně oddělena od boku v úrovni max. 10 cm délky žebírka od páteře, při velikosti volného žebírka max. 1 cm od horního okraje hlavního svalu. Od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem. Panenská svíčková vyjmuta.
Průměrná hmotnost plátku (kusu) - cca 150 g. V balení počet plátků (kusů) 4 až 5.
Senzorické požadavky
Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.
Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí.
Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.
Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.
Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.
Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa a tuhých vazivových tkání. Před porcováním je řádně odstraněno tukové krytí. Porcuje se na ucelené porce.
Balí se do PP misek do ochranné atmosféry O2 a CO2.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota masa do +4°C.
Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.