Výrobky

Vepřové špízy 320g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0420

Číslo výrobku

2019-02-21-0420/1465

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Maso z kýty a boku bez kosti strojově napíchané na březové tyčce. Průměrná hmotnost špízu 55-60g (kusu) - cca 300 g. V balení 5 kusů špízů. To vše balené v černé PET misce v ochranné atmosféře O2 a CO2. Vyrobeno pro odběratele Lidl.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

287133

Balení

Typ: Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x60 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmo, velikost: 320 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso z kýty

60 %

vepřové maso z boku bez kosti

40 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí. Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.

Konzistence

Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.

Nadstandardní parametry

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Technologický postup

Maso se se upraví přes špízovačku podle předem určeného poměru kýty a boku, dále se výrobek uloží do misky a balí do ochranné atmosféry kyslík, oxid uhličitý. Skladuje se v chladírně o teplotě + 4 °C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota masa do +4°C. Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.

Uživatel

Schváleno

3.6.2024 10:54:13

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Vepřové špízy 320g (19.3.2019 13:41:16)