Vepřové špízy 320g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0420
Číslo výrobku
2019-02-21-0420/1465
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Maso z kýty a boku bez kosti strojově napíchané na březové tyčce. Průměrná hmotnost špízu 55-60g (kusu) - cca 300 g. V balení 5 kusů špízů. To vše balené v černé PET misce v ochranné atmosféře O2 a CO2. Vyrobeno pro odběratele Lidl.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
287133
Balení
Typ: Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x60 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmo, velikost: 320 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso z kýty
60 %
vepřové maso z boku bez kosti
40 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.
Vůně a chuť
Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí. Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.
Konzistence
Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.
Nadstandardní parametry
Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.
Technologický postup
Maso se se upraví přes špízovačku podle předem určeného poměru kýty a boku, dále se výrobek uloží do misky a balí do ochranné atmosféry kyslík, oxid uhličitý. Skladuje se v chladírně o teplotě + 4 °C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota masa do +4°C. Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.
Uživatel
Schváleno
3.6.2024 10:54:13
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený