Výrobky

Vinná klobása

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0456

Číslo výrobku

2019-11-04-0456/1392

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary

Charakteristika výrobku

Vinná klobása ve skopovém střívku v souvislém pramenu s vyšším obsahem masa, bez alergenů, s vínem z hroznů a minimem aditiv (pouze 1 stabilizátor). Hmotnost cca 500g (3 ks v přepravce) a balené v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

289970

Balení

Typ: PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

63 %

pitná voda

vepřové sádlo

hovězí maso

4 %

bílé víno z hroznů

3 %

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

koření a extrakty koření

cukr

přírodní aroma

skopové střívko

Přídatné látky

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

Energetická hodnota výrobku

991 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

20,6 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8,2 g/100g

Sacharidy

1,6 g/100g

Bílkoviny

11,6 g/100g

Sůl

1,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva smetanovo růžová, směs ve střívku homogenní.

Vůně a chuť

Chuť po tepelné úpravě přiměřeně slaná, lehce kyselá po víně. Vůně jemná, lehce kyselá a kořeněná. Víno na chuti patrné, na skusu výrobek křehký, šťavnatý.

Konzistence

Konzistence měkká, poddajná.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Ze všech druhů normovaných surovin a pomocných látek se vykutruje jemné pojivé dílo, které se naráží do skopových střívek v souvislém pramenu. Naražený výrobek se balí do plastových misek do OA. Ihned po zabalení se převeze do chladírny, kde teplota nepřesáhuje +4°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C. Obsah soli do 1,8%, obsah tuku do 24%. Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel

Schváleno

13.6.2024 12:41:52

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Vinná klobása (27.2.2019 17:11:32)