Výrobky

Šunkové koleno (LIDL)

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/2507

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 60, 588 61 Kostelec

Definice balení

EAN

2825120000000

Balení

Typ: vakuově baleno, velikost: 1800 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové koleno zadní s kostí

93 %

pitná voda

jedlá sůl

dextróza

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)

E 301 - Askorbát sodný

kouř z bukového dřeva

Energetická hodnota výrobku

891 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

17,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,4 g/100g

Sacharidy

0,7 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

15,0 g/100g

Sůl

2,30 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji- řez lesklý, hladký, na povrchu zlatohnědé barvy; barva řezu růžově-červená.

Vůně a chuť

Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách, chuť mírně slaná.

Konzistence

Na skusu výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez přidaného glutamátu.

Technologický postup

Vepřová zadní kolena s kostí a kůží nasolíme, zalákujeme, navěsíme, tepelně opracujeme vařením tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C s výdrží min. 10 minut, po té zaudíme do zlatohnědé barvy. Vychlazený výrobek vakuově balíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Po vybalení spotřebujte do 3 dnů. Skladujte od +1°C do +7°C. Výrobek splňuje požadavky Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny (v platném znění).

Uživatel

Schváleno

4.6.2024 14:46:37

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Šunkové koleno (LIDL) (19.2.2021 06:54:09)