Šunkové koleno (LIDL)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/2507
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 60, 588 61 Kostelec
Definice balení
EAN
2825120000000
Balení
Typ: vakuově baleno, velikost: 1800 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové koleno zadní s kostí
93 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 301 - Askorbát sodný
kouř z bukového dřeva
Energetická hodnota výrobku
891 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
17,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,4 g/100g
Sacharidy
0,7 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
15,0 g/100g
Sůl
2,30 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji- řez lesklý, hladký, na povrchu zlatohnědé barvy; barva řezu růžově-červená.
Vůně a chuť
Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách, chuť mírně slaná.
Konzistence
Na skusu výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, bez přidaného glutamátu.
Technologický postup
Vepřová zadní kolena s kostí a kůží nasolíme, zalákujeme, navěsíme, tepelně opracujeme vařením tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C s výdrží min. 10 minut, po té zaudíme do zlatohnědé barvy. Vychlazený výrobek vakuově balíme.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Po vybalení spotřebujte do 3 dnů. Skladujte od +1°C do +7°C. Výrobek splňuje požadavky Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny (v platném znění).
Uživatel
Schváleno
4.6.2024 14:46:37
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený