Akawi–kbelík 3 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0537
Číslo výrobku
2016-03-22-0132/0692
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - v solném nálevu, bílý
Charakteristika výrobku
Bílý sýr ve slaném nálevu
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí.
Definice balení
EAN
8593803314242
Balení
Typ: plastový kbelík, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1117 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
21 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
1,0 g/100g
Z toho cukry
1,0 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
8,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva stejnoměrná, bílá až smetanová
Vůně a chuť
Chuť a vůně: slaná, mléčně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
celistvá, slabě elastická až tuhá, s možným výskytem malých štěrbinek a kaveren; Solný nálev: čistý, bez zápachu, mírně nazelenalý slabý zákal po syrovátce není na závadu
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
Tradiční výrobek s vysokým podílem ruční práce (formování a lisování v plachetkách)
Vyrobeno v ČR.
Odpovídá definici " Česká potravina".
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → ruční formování a lisování pomocí plachetek → solení → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 21 g/ 100 g sýra
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 13:23:54
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený