Lovecký salám krájený 100g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/0910
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 10 , 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
20257811
Balení
Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek (koření, dextróza, askorban sodný)
startovací kultura mikroorganismů
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Energetická hodnota výrobku
2060 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
44 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2,4 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
2,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé
Vůně a chuť
Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.
Konzistence
Konzistence pružná až tuhá.Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
1. Povinné použití hovězího masa, 2. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5 3. Bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad 4. Aktivita vody (aw) 0,92 5. Na 100g výrobku bylo použito 140g masa
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 09:16:37
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený