Velický uzený bůček
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/1009
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Tradiční výrobek s charakterem použité suroviny na řezu.
Společnost
Řeznictví a uzenářství Tomáš Lajza
Náměstí 101
Velká nad Veličkou, 69674
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Velká nad Veličkou 101
Definice balení
EAN
286739
Balení
Typ: Bez obalu, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej - vlastní prodejna a rozvoz
Složení
Vepřový bok bez kosti
94 %
Pitná voda
Solící směs
Směs koření
Sušená zelenina
Kukuřičný škrob
Dextróza
Jedlá sůl
Cukr
Energetická hodnota výrobku
146 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Na řezu masově červená.
Vůně a chuť
Vůně kořeněného masného výrobku ms patrným aroma kouře, chuť jemná, masová, mírně aromatická po kořenících složkách.
Konzistence
Pružná
Nadstandardní parametry
Bez SOM drůbežího SOM, bez zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup
Surovina - upravené vepřové boky. Surovina je lákována, masírována, kořeněna, tepelně opracována, zauzena, vychlazena, naporcována na jednotlivé porce a zabalena.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Z.č. 166/1999 Sb., Veterinární zákon.
Z.č. 110/1997 Sb., Zákon o potravinách.
Nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny.
Uživatel
Schváleno
30.7.2024 16:14:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený