Výrobky

Lovecký salám farmářský

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-29-0164

Číslo výrobku

2016-03-29-0164/2066

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100 g výrobku bylo použito 151 g masa.

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika, sídlo: Kostelecká 894/61, 196 00 Praha 9 – Čakovice, Česká republika

Definice balení

EAN

400 g - 8592337360893, 240 g - 8592337360251, krájený 75g - 8592337330834

Balení

Typ: baleno v perforované fólii, velikost: 400 g

Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 75 g

Typ: vakuově baleno , velikost: 240 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

hovězí maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

dextróza

koření

dextróza

aroma

extrakty koření

startovací kultura

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

E 300 - Kyselina L-askorbová

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Energetická hodnota výrobku

2150 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

47 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

1,0 g/100g

Z toho cukry

0,8 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

3,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.

Nadstandardní parametry

  • povinné použití hovězího masa,
  • obsah ČSB minimálně 15 %;
  • obsah tuku maximálně 50 %;
  • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
  • aktivita vody (aw)  0,93.

Technologický postup

příprava suroviny, mělnění, kutrování, míchání, narážení, formování, zakouření, sušení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

6.8.2024 15:58:13

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Česká chuťovka

2022

Procesní stav

Schválený

Historie

Lovecký salám farmářský (14.3.2024 14:09:18)

Lovecký salám farmářský 400 g (25.2.2020 09:14:50)

LOVECKÝ SALÁM FARMÁŘSKÝ krájený 75g (14.4.2022 14:00:31)