K-Jarmark Tradiční špekáčky 2 x 320 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0054
Číslo výrobku
2015-12-22-0054/1651
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
PRANTL Masný průmysl s.r.o.
Havlíčkovo náměstí 46
Žirovnice, 39468
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Havlíčkovo náměstí 46, 394 68 Žirovnice
Definice balení
EAN
4049727010516
Balení
Typ: Dvě spojené misky z transparentní tvrdé spodní fólie, vrchní fólie s potiskem, baleno v ochranné atm, velikost: 640 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
hovězí maso
38.5 %
vepřové sádlo
jedlé vepřové střívko
pitná voda
vepřové maso
17.6 %
škrob
jedlá sůl
sladká paprika
pepř černý
muškátový ořech
sušená zelenina:česnek
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1612 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: povrchová barva je zlatohnědá s přípustným tmavším nebo světlejším odstínem bez zřetelných kouřových skvrn. Na povrchu výrobku jsou přípustné zaschlé kapky šťávy a světlejší plochy v místě dotyku jednotlivých kusů výrobku. Povrch hladký nebo mírně vrásčitý. V řezu je výrobek tmavě růžové barvy, kousky špeku jsou nepravidelně rozloženy. Připouští se drobné měkké kolagenní částice a vzduchové dutinky.
Vůně a chuť
Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a použitém koření, přiměřeně slaná.
Konzistence
Konzistence je pružná, pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
1. vyšší obsah masa 2. hovězí nebo vepřová kroužková střeva 3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad Bez použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin, zvýrazňovačů chuti. Zaručená tradiční specialita.
Technologický postup
1. Příprava suroviny 2. Mělnění 3. Plnění do přírodních střev 4. Uzení a tepelné opracování 5. Chlazení 6. Balení
Uživatel
Schváleno
31.7.2024 14:40:33
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený