Výrobky

Grilovací klobása se sýrem Niva a česnekem.

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-29-0370

Číslo výrobku

2018-03-29-0370/1358

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Grilovací klobása se sýrem Niva a česnekem je tepeleně neopracovaný masný polotovar. Vysoký obsah masa. Chuťově lahodná a výrazná. Plněno ve skopovém střívku. 

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.

Definice balení

EAN

056489413806

Balení

Typ: PET miska se savkou, ochranná atmosféra, transparentní fólie, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

70 %

sýr Niva

15 %

hovězí maso

10 %

pitná voda

jedlá sůl

sušená zelenina, sušený česnek, směs koření

skopové střívko

Přídatné látky

Citronan sodný

přírodní aroma

cukr

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1119 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

21,7 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,5 g/100g

Sacharidy

2,3 g/100g

Z toho cukry

1,5 g/100g

Bílkoviny

16,5 g/100g

Sůl

1,35 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Povrch suchý. Barva růžová krémová s patrnými body po sýru Niva a použitém koření. 

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém sýru a koření. Vůně jemná, po použitém sýru a koření.

Konzistence

poloměkká, jemně vláknitá

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, obsahuje sýr NIVA a česnek.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy dáme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce.  Naraženou klobásu balíme do PET misek se savou vložkou, vrchní balení do ochranné atmosféty a transparentní fólie.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota +1°C  až +4°C. Obsah soli 1,35g/ 100g, obsah tuku 21,7g/ 100g. Mikrobiologicky odpovídá nařízení komise (ES) 2073/2005.

Uživatel

Schváleno

6.8.2024 09:50:39

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Grilovací klobása se sýrem Niva a česnekem. (14.4.2022 12:24:03)

Grilovací klobása se sýrem Niva a česnekem. (7.9.2021 14:17:46)