Tvaroh měkký
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0134
Číslo výrobku
2016-09-06-0145/2321
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - měkký nebo odtučněný
Charakteristika výrobku
Tvaroh je získaný z pasterovaného mléka upraveného na požadovanou tučnost, zakysáním a sýřením, krájením koagulátu, vybíráním, lisováním a balením.
Společnost
Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Ekomilk a.s, Příborská 818, Frýdek-Místek, 738 37
Definice balení
EAN
4049727012411
Balení
Typ: Al-folie a polyamid/PE-folie, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
tvaroh
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
370 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,32 g/100g
Sacharidy
3,6 g/100g
Z toho cukry
3,6 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
0,09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy
Vůně a chuť
příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
'- surovina odpovídá ČCN pro syrové kravské mléko; - sušina u tvarohů vyrobených odstředivkovým způsobem nejméně 17 %, u tvarohů vyrobených klasickým způsobem v tvarožnících více než 20 %;
Technologický postup
pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace - oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací - případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou - naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
E. Coli:100 KTJ/g; 1000 KTJ/g-(2 vz. z 5-ti); Listeria monocytogenes <100 KTJ/g produkty uvedené na trh během doby údržnosti, Negat/25 g před opuštěním p.p.p.
Uživatel
Schváleno
5.8.2024 09:46:05
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený