Vepřová kýta bez kosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0420
Číslo výrobku
2019-02-21-0420/2250
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vepřové maso výsekové
Společnost
AGRO družstvo vlastníků Puklice
Puklice 94
Puklice, 58831
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Střížov, 588 22 Luka nad Jihlavou, okres Jihlava
Definice balení
Balení
Typ: Volně ložené nebo vakuově balené v přepravkách E2., velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
vlastní síť prodejen
Složení
vepřová kýta bez kosti
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: Vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků. Barva: Jednotná barva typická pro vepřové maso (červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin, tuková tkáň bílá bez skvrn.
Vůně a chuť
Vůně a chuť: Typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle. Konzistence: Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa
Konzistence
Konzistence: Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa
Nadstandardní parametry
Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady. Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků.
Technologický postup
Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare, veterinárním dozoru a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po zchladnutí masa na předepsanou teplotu v jádře, bourání ve schválené bourárně. Maso je očistěné, odstraněné ložiska tuku a bez třásní masa.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Řádně vychlazené na požadovanou teplotu.
Uživatel
Schváleno
2.8.2024 14:01:25
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený