Výrobky

Vejce v aspiku Karlova Koruna

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2020-08-21-0483

Číslo výrobku

2020-08-21-0483/2307

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)

Charakteristika výrobku

vlašský salát [brambory, majonéza (řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, stabilizátor: guma guar), lahůdkový salám (vepřové maso, kůžová emulze, jedlá sůl, pitná voda, konzervant: dusitan sodný, česnek, dextróza, stabilizátor: trifosforečnany, koření, extrakty koření, bramborový škrob), sterilovaná zelenina (okurky, mrkev, celer, pitná voda, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, antioxidant: disiřičitan draselný), hrášek, hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření), cukr, jedlá sůl, černý pepř, konzervanty: benzoan sodný, sorban draselný)]; dušená šunka výběrová (vepřové maso, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor: di-, tri-, polyfosforečnany, zahušťovadlo: karagenan, dextróza, maltodextrin, glukózový sirup, koření, antioxidant: askorban sodný, konzervant: dusitan sodný;

Společnost

GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
Třinec, 739 61
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
GASTRO-MENU EXPRESS a.s., Konská 1998, Třinec

Definice balení

EAN

8595190713292

Balení

Typ: vanička s víčkem, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vlašský salát

aspik (pitná voda, želatina, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření, konzervanty: benzoan sodný, sorban draselný)

30 %

vařené vejce

25 %

dušená šunka výběrová

sterilovaná zelenina (okurka, paprika, pitná voda, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl)

Přídatné látky

E 211 - Benzoát sodný

E250 dusitan sodný

E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)

E 202: Sorbát draselný (Konzervant)

E 450 - Difosforečnany

E 452 - Polyfosforečnany

E 224: Disiřičitan draselný (Konzervant, antioxidant)

E 301 - Askorbát sodný

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

9 - Celer - Celer a výrobky z něj

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

12 - Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

Energetická hodnota výrobku

542 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

dvě poloviny vejce na dně obalu, pokryté majonézovým salátem, na tom plátek šunky, nahoře ozdobené okurkou a kapií, zalité aspikem; barva: růžovo-červená šunka, zespodu produktu vejce, čirý rosol.

Vůně a chuť

příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, se znatelnou dominantní chutí a vůní vejce

Konzistence

všechny součásti přiměřeně měkké, aspik křehký, v ústech rozplývavý

Nadstandardní parametry

§ majonézový salát podle ČCN; § šunka výběrová nebo šunka nejvyšší jakosti dle ČCN; § bez barviv; § bez náhradních sladidel

Uživatel

Schváleno

2.8.2024 12:25:46

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Ruské vejce v aspiku Karlova Koruna (28.8.2020 17:17:44)