Vlašský salát (K-Jarmark) (CZE)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-10-26-0052
Číslo výrobku
2015-10-26-0052/1223
Zařazení dle legislativy
Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku
- majonéza
- sterilovaná zelenina 23 % (okurky 57 %, mrkev 26 %, celer 17 %, celer 15 %, pitná voda, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, antioxidant: disiřičitan draselný)
- salám [vepřové maso 70 %, pitná voda, stabilizátor: polyfosforečnany, koření, dusitanová solicí směs (jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný), hovězí maso];
- hrášek 4 %
- hořčice (pitná voda, semeno hořčice, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, směs koření)
Společnost
GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
Třinec, 739 61
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
U Hřiště 654/21a, 625 00 Brno-Starý Lískovec
Definice balení
EAN
150g: 4049727014132; 500g: 4049727014149
Balení
Typ: vanička s víčkem, velikost: 150 g
Typ: vanička s víčkem, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
majonéza podle ČCN
25 %
salám podle ČCN
21 %
brambory
21 %
sterilovaná zelenina
23 %
hrášek
4 %
cukr
hořčice
jedlá sůl
ocet kvasný lihový
pepř černý mletý
Přídatné látky
E 211 - Benzoát sodný
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
9 - Celer - Celer a výrobky z něj
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
12 - Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Energetická hodnota výrobku
1052 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
23 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,8 g/100g
Sacharidy
8,4 g/100g
Z toho cukry
5,2 g/100g
Bílkoviny
3,3 g/100g
Sůl
1,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: brambory, mrkev, celer a okurky ve tvaru kostek nebo nudliček, salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 8 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou, barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny
Vůně a chuť
vůně a chuť: příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu
Konzistence
konzistence: všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.
Uživatel
Schváleno
6.8.2024 08:55:38
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Vlašský salát (K-Jarmark) 150 g (CZE) (30.7.2024 09:16:10)
Vlašský salát (K-Jarmark) 150 g (CZE) (1.4.2022 12:55:16)
Vlašský salát (K Classic) 150 g (CZE) (16.11.2018 10:32:11)
Vlašský salát (K-Jarmark) 500 g (CZE) (30.7.2024 08:41:28)