Vlašský salát
Číslo cechovní normy
2015-10-26-0052
Zařazení dle legislativy
Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Zadavatel normy
Společnost
Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- vařené brambory nejméně 20 %
- salám podle ČCN Salám pro lahůdkářské výrobky nejméně 20 %
- majonéza podle ČCN Salátová majonéza nejméně 18 %
- zelenina celkem (okurky, mrkev, hrášek, celer) nejméně 20 %.
Přípustné složky
- jedlá sůl
- cukr
- kvasný lihový ocet
- pepř černý mletý
- plnotučná hořčice podle ČCN
- konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy
Nepřípustné složky
Technologický postup
Nadstandardní parametry
Rozhodčí metody
Senzorické požadavky
Vzhled
Vůně a chuť
Konzistence
Procesní stav
Schválený
Výrobky v této normě
Vlašský salát (K Classic) 500 g (CZE)
Vlašský salát (K Classic) 150 g (CZE)
Vlašský salát (K Classic) 150 g (SK)
Vlašský salát (K Classic) 500 g (SK)
Vlašský salát (K-Jarmark) 500 g (CZE)
Vlašský salát (K-Jarmark) 150 g (CZE)
Vlašský salát (K-Jarmark) 500 g (CZE)
Vlašský salát (K-Jarmark) 150 g (CZE)