Výrobky

Vlašský salát Karlova Koruna

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-10-26-0052

Číslo výrobku

2015-10-26-0052/0928

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)

Charakteristika výrobku

  • lahůdkový salám 27 % (vepřové maso, pitná voda, bramborový škrob, jedlá sůl, stabilizátory: dusitan sodný, trifosforečnany, česnek, koření)
  • majonéza
  • brambory
  • sterilovaná zelenina (okurky, mrkev, celer, pitná voda, ocet kvasný lihový, jedlá sůl)
  • hrášek 2 %
  • hořčice (voda, semeno hořčice, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, směs koření)

Společnost

GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
Třinec, 739 61
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
U Hřiště 654/21a, 625 00 Brno-Starý Lískovec

Definice balení

EAN

8595190708536

Balení

Typ: vanička s víčkem, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

lahůdkový salám (vepřové maso, pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, česnek, jedlá sůl, dusitan sodný, trifosforečnany)

27 %

majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma)

24 %

brambory vařené

24 %

sterilovaná zelenina (okurky, mrkev, celer, pitná voda, jedlá sůl, ocet kvasný lihový)

18 %

cukr

hrášek

2 %

marinovaná cibule (cibule, pitná voda, ocet kvasný lihový, jedlá sůl)

hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl)

jedlá sůl

pepř černý mletý

Přídatné látky

sorbát draselný

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

9 - Celer - Celer a výrobky z něj

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

1013 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

22 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,1 g/100g

Sacharidy

9,3 g/100g

Z toho cukry

4,9 g/100g

Bílkoviny

3,4 g/100g

Sůl

1,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: brambory, mrkev, celer a okurky ve tvaru kostek nebo nudliček, salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 8 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou, barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny

Vůně a chuť

vůně a chuť: příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu

Konzistence

konzistence: všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou

Uživatel

Schváleno

2.8.2024 10:12:45

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Vlašský salát Karlova Koruna (20.4.2022 08:46:07)

Vlašský salát Karlova Koruna (3.4.2018 14:06:11)