Jaternice
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0336
Číslo výrobku
2017-08-22-0336/2265
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - vařený
Společnost
Jaroslav Tomáš - řeznictví a uzenářství s.r.o.
Velké Hamry 291
Velké Hamry, 468 45
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Velké Hamry 246, 468 45
Definice balení
Balení
Typ: volně loženo, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
50 %
vepřové droby
10 %
vývar z masa
pečivo (pšeničná mouka, voda tuk, sůl, cukr, droždí)
9 %
jedlá sůl
směs koření
jedlé hovězí střevo
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Senzorické požadavky
Vzhled
Na řezu je patrná mozaika tvořena částicemi masa, tuku, kůží a koření. Pod obalem vystupují tmavší a světlejší části šedé barvy.
Vůně a chuť
Chuť a vůně výrobku je typická pro daný výrobek a po použitém koření.
Konzistence
Konzistence je soudržná.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa (50%); Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovin.
Technologický postup
Surovinu přemeleme na řezačce, následně v míchačce promícháme se všemi přísadami. Narážíme na narážce do hovězích střev a jednotlivé kusy špejlujeme. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.
Uživatel
Schváleno
5.8.2024 09:33:24
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený