Acidofilní mléko, BONI
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-02-28-0180
Číslo výrobku
2017-02-28-0180/2019
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - acidofilní mléko
Charakteristika výrobku
Původ suroviny - Česká republika; Kysaný mléčný výrobek. Acidofilní mléko. Probiotická kultura (Lactobacillus acidophilus 106/g, Bifidobacterium 106/g, Streptococcus thermophilus 106/g). Upřesnění energetické hodnoty v kcal: hodnota je 60 kcal/100 g.
Společnost
Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Zámecká 2/57
Valašské Meziříčí, 75701
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o., Zámecká 2, 75701 Valašské Meziříčí
Definice balení
EAN
8594003028373
Balení
Typ: PET lahev se šroubovým uzávěrem a PAP etiketou, velikost: 950 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
mléčná bílkovina
probiotická kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
254 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,6 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,4 g/100g
Sacharidy
3,9 g/100g
Z toho cukry
3,9 g/100g
Bílkoviny
3,2 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: mléčně bílá
Vůně a chuť
Vůně a chuť: příjemně kyselá, čistá po použitých kulturách.
Konzistence
Konzistence: polotekutá, homogenní, uvolněná syrovátka není na závadu.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko. Výrobek neobsahuje přídatné látky.
Technologický postup
Standardizace mléčné směsi. Pasterace, chlazení na fermentační teplotu. Zakysání. Zrání v tanku. Ukončení zrání, chlazení v tanku. Plnění do spotřebitelských obalů. Chlazení, skladování, expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tučnost 3,6 % minimálně.
Uživatel
Schváleno
12.9.2024 10:20:29
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený