Špekáčky Steinhauser
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-03-29-0369
Číslo výrobku
2018-03-29-0369/2142
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o., Karasova 378, 66601 Tišnov
Definice balení
EAN
280533
Balení
Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 1000 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
54 %
vepřové sádlo
hovězí maso
26 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
paprika sladká
černý pepř
muškátový ořech
sušená zelenina:česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1578 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
36 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15 g/100g
Sacharidy
1,1 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
1,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.
Vůně a chuť
příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý
Konzistence
tuhá, pružná, soudržná
Nadstandardní parametry
Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
12.9.2024 09:27:02
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený