Výrobky

Srnínský chléb Šumava krájený 290 g

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0322

Číslo výrobku

2017-08-22-0322/2547

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb - pšeničnožitný

Charakteristika výrobku

Společnost

Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pekárna Srnín s.r.o., Srnín 65, 381 01 Český Krumlov

Definice balení

EAN

8595012210520

Balení

Typ: balený v sáčku, velikost: 290 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

Pšeničná mouka

69.5 %

pitná voda

žitná mouka

30.4 %

kvas

droždí

sůl

pekařský přípravek (pšeničný lepek, pšeničná vláknina, žitná mouka, látka zlepšující mouku E 300)

kmín

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1057 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

0,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,2 g/100g

Sacharidy

52,8 g/100g

Z toho cukry

1,8 g/100g

Bílkoviny

4,2 g/100g

Sůl

1,41 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled - pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, nebo daný tvarem ošatky; pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná kmínem; nepřipálená. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená; nepřipálená. Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.

Vůně a chuť

Vůně a chuť - typická chlebová; příjemně nakyslá po zakyselujících složkách; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence - kůrka dobře propečená, křupavá. Střída dobře propečená, pružná, měkká, pórovitá.

Nadstandardní parametry

Mouka z vlastního mlýna, výroba vlastního kvasu, dlouholetá tradice výroby chleba, velký podíl ruční práce, voda z pramene pod Kletí, více jak 65% pšeničné mouky a nejméně 30% žitné mouky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků; těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu.

Technologický postup

Výroba těsta přímým způsobem vedení; zrání těsta; tvarování; kynutí; pečení; chladnutí, krájení a balení, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

12.9.2024 10:05:23

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Srnínský chléb Šumava krájený 290 g (10.11.2022 15:56:54)

Srnínský chléb Šumava krájený 290 g (11.3.2021 07:49:37)

Srnínský chléb Šumava krájený 1200 g (10.11.2022 16:20:16)

Srnínský chléb Šumava krájený 1200 g (10.3.2021 06:17:55)