Srnínský chléb Šumava krájený 290 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0322
Číslo výrobku
2017-08-22-0322/2547
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb - pšeničnožitný
Charakteristika výrobku
Společnost
Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pekárna Srnín s.r.o., Srnín 65, 381 01 Český Krumlov
Definice balení
EAN
8595012210520
Balení
Typ: balený v sáčku, velikost: 290 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
69.5 %
pitná voda
žitná mouka
30.4 %
kvas
droždí
sůl
pekařský přípravek (pšeničný lepek, pšeničná vláknina, žitná mouka, látka zlepšující mouku E 300)
kmín
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1057 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g/100g
Sacharidy
52,8 g/100g
Z toho cukry
1,8 g/100g
Bílkoviny
4,2 g/100g
Sůl
1,41 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled - pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, nebo daný tvarem ošatky; pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná kmínem; nepřipálená. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená; nepřipálená. Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.
Vůně a chuť
Vůně a chuť - typická chlebová; příjemně nakyslá po zakyselujících složkách; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Konzistence - kůrka dobře propečená, křupavá. Střída dobře propečená, pružná, měkká, pórovitá.
Nadstandardní parametry
Mouka z vlastního mlýna, výroba vlastního kvasu, dlouholetá tradice výroby chleba, velký podíl ruční práce, voda z pramene pod Kletí, více jak 65% pšeničné mouky a nejméně 30% žitné mouky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků; těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu.
Technologický postup
Výroba těsta přímým způsobem vedení; zrání těsta; tvarování; kynutí; pečení; chladnutí, krájení a balení, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
12.9.2024 10:05:23
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Srnínský chléb Šumava krájený 290 g (10.11.2022 15:56:54)
Srnínský chléb Šumava krájený 290 g (11.3.2021 07:49:37)