Výrobky

Řezníkův talíř – Kuřecí stehna uzená

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/2306

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 92 % kuřecího stehna.

Společnost

Vodňanská drůbež, a.s.
Radomilická 886
Vodňany, 38901
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Radomilická 886, Vodňany

Definice balení

EAN

8595006330012

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 420 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

kuřecí stehna

92 %

pitná voda

jedlá sůl

paprika

dextróza

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 301 - Askorbát sodný

E 1442: Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)

Energetická hodnota výrobku

678 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

10 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,5 g/100g

Sacharidy

1,1 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

17 g/100g

Sůl

1,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled na povrchu: zlatočervená barva, povrch s nástřikem směsi vody a papriky, povrch suchý, bez znečištění, bez viditelných kouřových skvrn, na povrchu minimální stopy stékajícího paprikového nástřiku. Vzhled na řezu: řez soudržný, barva růžová, případná tmavší barva svaloviny v okolí kosti a kyčelního kloubu není na závadu.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná po uzeném mase, mírně po paprice Chuť: po uzeném drůbežím mase, přiměřeně slaná, maso na skusu křehké, mírně šťavnaté

Konzistence

Konzistence: přiměřeně pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

Obsah masa 92 % Česká potravina Bez lepku Bez zvýrazňovačů chuti

Technologický postup

1. Příjem suroviny 2. injektování kuřecích stehen s kůží 3. odležení v chladírenském skladu 4. napichování stehen na udírenské hole 5. tepelné opracování (vaření a uzení) 6. nástřik paprikovým lákem 7. opětovné tepelné opracování 8. vychlazení 9. balení do vakua nebo ochranné atmosféry 10. přesun na expediční sklady 11. uskladnění v expedičních skladech při stanovené legislativní teplotě 12. expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

12.9.2024 10:12:27

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Řezníkův talíř – Kuřecí stehna uzená (11.6.2021 14:00:52)

Řezníkův talíř – Kuřecí stehna uzená (27.8.2020 14:16:42)