Trvanlivé tyčinky solené - Pohodovky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-03-09-0368
Číslo výrobku
2018-03-09-0368/1326
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo - trvanlivé tyčinky
Charakteristika výrobku
1. Pohodovky jsou první produkt nové řady dlouhých tenkých slaných tyčinek. Charakterizuje je křehká a křupavá chuť, kterou si každý zamiluje při prvním kousnutí. Zajímavostí je nevšední délka tyčinek. Suroviny při výrobě jsou z 80% z regionálních zdrojů.
Společnost
HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
Bruntál, 79201
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
HAVLÍK PLUS spol. s r.o., Petrovická 61, Krnov 794 01
Definice balení
EAN
8594198420181
Balení
Typ: BOPP fólie, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
pšeničná mouka
88,6 %
palmový tuk
6,3 %
sůl jemnozrnná
1,5 %
sůl hrubozrnná
2 %
droždí
0,3 %
cukr
0,3 %
kypřidlo
0,1 %
NaOH
Přídatné látky
E524: Hydroxid sodný (Regulátor kyselosti)
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1637 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
6 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,3 g/100g
Sacharidy
74 g/100g
Z toho cukry
2,2 g/100g
Bílkoviny
12 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
dlouhá, tenká a křupavá tyčinka středně hnědé barvy s posypem soli na povrchu
Vůně a chuť
pečivová vůňě a chuť typická pro slané tyčinky
Konzistence
dlouhá, tenká, křupavá s nerovnoměrným posypem hrubozrnné soli na povrchu
Nadstandardní parametry
Tyčinky jsou extra dlouhé - 26cm
Aktivita vody (AW) trvanlivých tyčinek musí být dle laboratorní analýzy akreditované laboratoře menší než 0,60.
Vstupní suroviny musí pocházet z tuzemského trhu – více než 75%.
Těsto neobsahuje umělá aromata, ochucovadla a barviva.
Technologický postup
Normované suroviny se mísí do konzistence zpracovatelného těsta. Poté se těsto tvaruje do odpovídající velikosti, prochází lázní regulátoru kyselosti NaOH a následuje posyp solí. Dále probíhá pečení, ochlazení tyčinek, spotřebitelské a obchodní balení, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
17.12.2024 15:45:56
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Dětská chuťovka
2021
Klasa
2023
Procesní stav
Schválený
Obrázky
Historie
Trvanlivé tyčinky solené - Pohodovky (11.12.2024 10:11:15)
Trvanlivé tyčinky solené - Pohodovky (28.3.2024 08:55:01)