Výrobky

Tradiční klasická znojemská okurka 7-9 cm

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0155

Číslo výrobku

2016-03-18-0155/0391

Charakteristika výrobku

sterilovaná zelenina vícedruhová ve sladkokyselém kořeněném nálevu

Společnost

PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika

Definice balení

EAN

8594044448222

Balení

Typ: Al-folie a polyamid/PE-folie, velikost: 660 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

okurky

340 g

semínko hořčice

extrakty koření

cukr

pitná voda

jedlá sůl

cibule

ocet kvasný lihový

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

118

Senzorické požadavky

Vzhled

  • Okurky celé, převážně stejného tvaru i rozměru, bez zbytků okvětí, čisté, nesvraštělé, nepovadlé, bez mechan. poškození, s ozdobnými přísadami.
  • Barva okurek světle až tmavě zelená bez žlutých skvrn

Vůně a chuť

  • Vůně po okurkách a použitých surovinách, bez cizích pachů.
  • Chuť po okurkách a použitých surovinách s příjemnou sladkokyselou a lehkou slanou příchutí,

Konzistence

Polotuhá, okurky pružné, pevné, při skusu lehce chřupavé

Nadstandardní parametry

Výrobek je vyráběn dle původní znojemské receptury a nálevu. Okurky jsou velikostního třídění 5-8 cm. Nálev s kořením je doslazen cukrem.

Technologický postup

  1. Na dno skleněného obalu vložíme ozdobné a kořenící přírodní přísady (proužky cibule a hořčičné semínko), dále do skleněného obalu plníme očištěné okurky.
  2. Zalijeme nálevem.
  3. Strojově uzavřeme a sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu.
  4. Po vyhodnocení sterilizačního programu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

celková hmotnost výrobku 660g (přípustná odchylka 5%), pevné podíly suroviny 370g (přípustná odchylka 5%), obsah NaCl max. 2%, obsah veškerých kyselin max. 2%, mikrobiologické vyšetření. Dle aktuálního znění platné legislativy. Maximální počty - mikrobiologické požadavky: Celkový počet MO - 500/g Escherichia coli - 100/g Kvasinky + plísně - 100/g

Procesní stav

Schválený