Výrobky

Okurka s cibulkami DELIKATES

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0155

Číslo výrobku

2016-03-18-0155/0394

Charakteristika výrobku

Sterilovaná zelenina vícedruhová v kořeněném sladkokyselém nálevu, podélně tříděné 5 - 8 cm. Celistvé plody okurek s nálevem a ozdobnými přísadami, hermeticky uzavřené ve skleněném obalu, tepelně ošetřené sterilací.

Společnost

PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika

Definice balení

EAN

8594044448024

Balení

Typ: Al-folie a polyamid/PE-folie, velikost: 660 g

Složení

okurky

cibulky

extrakty koření

feferonky

mrkev

pitná voda

ocet kvasný lihový

cukr

jedlá sůl

cibule

semínko hořčice

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

12 - Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

Senzorické požadavky

Vzhled

Okurky celé, převážně stejného tvaru i rozměru, bez zbytků okvětí, čisté, nesvraštělé, nepovadlé, bez mechan. poškození, s ozdobnými přísadami. Barva okurek světle až tmavě zelená bez žlutých skvrn

Vůně a chuť

  • Vůně po okurkách a použitých surovinách, bez cizích pachů.
  • Chuť po okurkách a použitých surovinách s příjemnou sladkokyselou a lehkou slanou příchutí

Konzistence

Polotuhá, okurky pružné, pevné, při skusu lehce chřupavé

Nadstandardní parametry

  • Výrobek s českou recepturou, bez přídavků konzervačních a chemických látek.
  • Nálev je zpracován v harmonickém spojení octa a soli, je doslazen cukrem.
  • Nálevu dodává specifickou chuť hořčičné semínko a výtažek okurkového koření.
  • Sklenice obsahuje menší velikost okurek 5-8 cm a přízdobu tvoří kolečka mrkve a pikantní cibulky perlovky.
  • Jemně pálivá chuť okurek je dosažena přidáním kulaté feferonky.

Technologický postup

  1. Na dno skleněného obalu vložíme ozdobné a kořenící přírodní přísady (proužky cibule a hořčičné semínko), dále do skleněného obalu plníme očištěné okurky.
  2. Zalijeme nálevem.
  3. Strojově uzavřeme a sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu.
  4. Po vyhodnocení sterilizačního programu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Doplnit fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Procesní stav

Schválený