Tvarohové krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0177
Zadavatel normy
Společnost
Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
tvaroh
Přípustné složky
- ostatní mléčné výrobky
- jogurt
- zakysaná smetana
- sušené mléko či syrovátka apod.
- kakao
- vanilka
- aromata
- ochucující složky v podobě zpracovaných ovocných a ochucujících komponentů - tyto samostatné produkty mohou obsahovat:
- technologicky nezbytně nutné pektiny,
- škroby a želatinu v max. množství 5%
- přírodní rostlinné a ovocné extrakty a koncentráty
- přírodní barviva
Nepřípustné složky
- želatina mimo ochucující složku
- škroby mimo ochucující složku a barviva mimo ochucující složku
- stabilizátory
- chemicky modifikované škroby
- náhradní sladidla
- konzervační látky
Technologický postup
- Výroba tvarohu a složek
- míchání složek, komponentů a ochucujících složek
- plnění do plastových kelímků
- vychlazení
- expedice
Nadstandardní parametry
- surovina odpovídá ČCN pro Syrové kravské mléko
- bez tepelného ošetření finálního produktu
- základní tvarohová hmota krému či dezertu neobsahuje želatinu, škroby a barviva,
- neobsahuje stabilizátory, chemicky modifikované škroby, náhradní sladidla, konzervační látky, umělá aromata
Rozhodčí metody
Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534
Stanovení obsahu tuku – dle ČSN EN ISO 1735 – Gravimetrická metoda
v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky..
Senzorické požadavky
Vzhled
stejnorodá, charakteristická po použitých surovinách a přísadách
Vůně a chuť
příjemná tvarohová, charakteristická po použitých ochucujících složkách (tak jak jsou definovány v přípustných složkách)
Konzistence
polotuhá, jemně krémovitá, mírné uvolnění syrovátky není na závadu
Procesní stav
Zrušený
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné schválené výrobky.