Jihočeská niva tavený sýr 60 % 125 g
Číslo cechovní normy
2020-09-08-0498
Číslo výrobku
2017-02-28-0159/2409
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný
Charakteristika výrobku
Obsah tuku v sušině 60 %.
Obsah laktózy do 5 %.
Více než 50 % sušiny taveného sýra je tvořeno sýrem, podle kterého je pojmenován.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8593803664637
Balení
Typ: Tavený sýr o hmotnosti 125 g (plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem a převlečeným plastovým ví, velikost: 125 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Sýr (niva)
55 %
Máslo
Voda
Tvaroh
Přídatné látky
E 452: Polyfosforečnany (tavicí sůl)
E 450: Difosforečnany (tavicí sůl)
E 339: Fosforečnany sodné(tavicí sůl)
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1240 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
3,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: stejnorodá, se zelenomodrým nádechem po nivě.
Vůně a chuť
Pikantní, výrazná po chuti nivy.
Konzistence
Roztíratelná, mírně písčitá, případné hrudky nivy nejsou na závadu.
Nadstandardní parametry
Obsah tuku v sušině 60 %.
Obsah laktózy do 5 %.
Více než 50 % sušiny taveného sýra je tvořeno sýrem, podle kterého je pojmenován.
Technologický postup
Příprava vstupních surovin → tavení → plnění do spotřebitelského obalu → chlazení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině 60 %.
Obsah laktózy do 5 %.
Uživatel
Schváleno
6.6.2023 10:19:23
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - Garantováno Potravinářskou komorou ČR
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Jihočeská niva tavený sýr 60 % 125 g (22.3.2022 10:06:25)