Výrobky

Vocílka Špekáčky 480 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-29-0369

Číslo výrobku

2018-03-29-0369/1419

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika

Definice balení

EAN

8590345410500

Balení

Typ: baleno v ochranné atmosféře do plastové vaničky, velikost: 480 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

54 %

hovězí maso

26 %

vepřové sádlo

voda

jedlá sůl

koření (sladká paprika, černý pepř, muškátový ořech)

sušená zelenina (česnek)

vepřové střívko

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1270 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

28 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

13 g/100g

Sacharidy

1,0 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

12 g/100g

Sůl

1,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Vůně a chuť

Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý.

Konzistence

pružná, křehká, soudržná

Nadstandardní parametry

  1. vyšší obsah masa - 80 %
  2. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad;
  3. bez strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin.

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, kutrování, narážení, osušení, uzení /vaření, chlazení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

15.3.2024 12:33:30

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Vocílka Špekáčky 480 g (22.9.2021 11:01:54)

Vocílka Špekáčky 500 g (1.3.2019 12:14:03)