Jihočeská niva Premium 70 %
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/2438
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty
Charakteristika výrobku
Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 70 %.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MADETA a. s., Chvalšinská 234, 381 01 Český Krumlov
Definice balení
EAN
8593803336954, 98599999996982
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g
Typ: Hliníková fólie, velikost: 1200 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Mléko
96 %
Jedlá sůl
3 %
Mlékařské kultury
Plíseň Penicillium roqueforti
Syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1743 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
41 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
27 g/100g
Sacharidy
0,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled 100 g: tvar kruhové výseče z bochníku.
Vzhled 1200 g: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti, částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách
Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě.
Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.
Vůně a chuť
Slaná, pikantní po ušlechtilé plísni, jemná, máslová.
Konzistence
Jemná, drobivě roztíratelná až mazlavá.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Bez konzervačních látek.
Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.
Bez aromat.
Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).
Minimální doba zrání 2 měsíce.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 70 %.
Uživatel
Schváleno
10.4.2024 14:39:50
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou
Procesní stav
Schválený
Historie
Jihočeská niva Premium 70 % (3.4.2024 11:03:57)
Jihočeská niva Premium 70 % - porce 100 g (14.9.2023 15:53:44)
Jihočeská niva Premium 70% - porce 100 g (8.9.2023 07:54:45)
Jihočeská niva Premium 70 % - bochník cca 1,2 kg (14.9.2023 16:00:52)
Jihočeská niva Premium 70% - bochník 1,2 kg (8.9.2023 08:01:22)