Výrobky

NÁŠ KRAJ Sýrové nitě neuzené

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-06-20-0439

Číslo výrobku

2019-06-20-0439/2611

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený

Charakteristika výrobku

Pařený bílý sýr

Společnost

Laksyma, a.s.
Husitská 244
Nedakonice, 68738

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Husitská 244 687 38 Nedakonice

Definice balení

EAN

20108281

Balení

Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Alimpex Food, a.s.

Složení

mléko

96,86 %

jedlá sůl

2,2 %

mlékárenská kultura

0,91 %

mikrobiální syřidlo

0,01 %

chlorid vápenatý

0,01 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1109 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

19 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,5 g/100g

Sacharidy

1,9 g/100g

Z toho cukry

1,9 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

2,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

stejnorodý

Vůně a chuť

mléčná

Konzistence

hladká s vláknitou strukturou

Nadstandardní parametry

Výrobek je vyráběn tradičním postupem. Mléko projde technologickým procesem, kdy z něho vznikne sýřenina. Tato sýřenina prochází pařící linkou, kde získává typickou konzistenci a poté se sýrové těsto vkládá do stroje na výrobu sýrových nití. Po vychlazení se nitě nasolí a tím se dotvoří typická a nezaměnitelná chuť. Nasolené nitě se kalibrují na požadovanou hmotnost. 

Technologický postup

Prokysaná sýřenina se vkládá do šnekového mlýnku pařícího stroje, může být i spolu s reworkem, do stroje je přiváděna pára. Přídavek reworku max 10%. Napařená surovina je zpracovávána hnětacími šneky stroje při teplotě paření 75-95°C. Po napaření a dostatečném rozhnětení  je z pařícího stroje sýrová hmota vypuštěna přes temperované nohavice na formovací válce. Dlouhé provazce nití jsou nataženy a pomocí pásového dopravníku postupují chladící lázní k sekacímu noži. Zde jsou dle zvolené délky zkráceny. Vychlazené sýry se vkládají do solné lázně o teplotě.

15-25°C a 18 Be´, kde se nitě nasolují 2,5 minuty. Odkapané sýry se kalibrují na požadovanou hmotnost a balí na balícím stroji do ochranné atmosféry. 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku  19g

Obsah NaCl  2,2g

Listerie monocytogenes - negativní v 25g

Dle platné legislativy.

Uživatel

Schváleno

16.4.2024 10:43:12

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Sýrové nitě neuzené (5.5.2022 07:59:52)

Sýrové nitě neuzené (29.4.2022 08:29:47)

Sýrové nitě neuzené (26.7.2021 12:56:15)

Sýrové nitě neuzené Náš kraj XXL (5.5.2022 09:27:18)

Sýrové nitě neuzené Náš kraj XXL (29.4.2022 08:52:39)