Tavený sýr Jihočeské Lipno se šunkou 60 %
Číslo cechovní normy
2020-09-08-0498
Číslo výrobku
2019-09-09-0444/2410
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný
Charakteristika výrobku
Tavený sýr se šunkou 60 % - roztíratelný
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803345420, 8593803349671, 8593803347585
Balení
Typ: Tavený sýr o hmotnosti 125 g (plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem a převlečený plastovým víč, velikost: 125 g
Typ: Tavený sýr o hmotnosti 140 g (papírový obal s hliníkovými trojúhelníčky uvnitř), velikost: 140 g
Typ: Tavený sýr o hmotnosti 200 g (papírový obal s hliníkovými čtverečky uvnitř), velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Sýry
voda
máslo
šunka nejvyšší jakosti (vepřová kýta 97 %, pitná voda, jedlá sůl, extrakty zeleniny, extrakty koření)
5 %
sušené podmáslí
tavicí soli
rostlinná vláknina
Přídatné látky
E 452: Polyfosforečnany (tavicí sůl)
E 450: Difosforečnany (tavicí sůl)
E 339: Fosforečnany sodné(tavicí sůl)
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1286 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
28 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
1,7 g/100g
Z toho cukry
1,6 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
2,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: smetanová až sýrově žlutá, zabarvená po použité šunce.
Vůně a chuť
Čistá, jemně sýrová, výrazná po přidané šunce.
Konzistence
Jemná, hladká, lehce roztíratelná, homogenní.
Nadstandardní parametry
Dodržen minimální obsah sýra 35 % (více než 35 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry).
Obsah tuku v sušině vyšší než 60 %.
Obsah laktózy do 5 %.
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Příprava vstupních surovin → tavení → plnění do spotřebitelského obalu → chlazení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušině min. 60 %.
Uživatel
Schváleno
16.4.2024 12:01:47
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek
Procesní stav
Schválený
Historie
Tavený sýr Jihočeské Lipno se šunkou 60 % 125 g (28.4.2023 07:54:20)
Tavený sýr Jihočeské Lipno se šunkou 60 % 125 g (27.10.2022 13:46:18)
Tavený sýr Jihočeské Lipno se šunkou 60 % 125 g (11.5.2022 12:57:59)
Tavený sýr Jihočeské Lipno se šunkou nejvyšší jakosti 125 g (9.3.2022 08:23:30)
Tavený sýr Jihočeské Lipno se šunkou nejvyšší jakosti 125 g (18.10.2021 08:29:20)