Výrobky

Staročeský uzený bok

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-12-14-0410

Číslo výrobku

2018-12-14-0410/1300

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Charakteristika výrobku

volně (nebalené), proměnná hmotnost

Společnost

BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava

Definice balení

EAN

2845513000745

Balení

Typ: volně (nebalené), velikost: 150 g

Typ: volně (nebalené), velikost: 1500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřový bok bez kosti

97 %

jedlá sůl

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1492 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

36 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Bílkoviny

16 g/100g

Sůl

3,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji – řez je hladký, barva svaloviny na řezu odpovídá použité surovině a stupni vysušení. Tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled – tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují, obvykle se jedná o zauzenou zlatavou barvu.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Chuť – mírně slaná, aromatická, po uzení či po ochucujících složkách. Vůně – příjemná po zauzení či po ochucujících složkách.

Konzistence

pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa, 2. celosvalový výrobek, 3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava surovin (nakládání masa), sušení, uzení studeným nebo poloteplým kouřem, může následovat sušení a zrání, chlazení, porcování a balení. Technologický obal: bez technologického obalu

Uživatel

Schváleno

18.4.2024 13:23:12

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Staročeský uzený bok (15.4.2024 09:34:20)

Staročeský uzený bok (28.1.2019 13:50:49)