Vídeňské párky 200 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0014
Číslo výrobku
2015-12-22-0014/1899
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Definice balení
EAN
8594024650911
Balení
Typ: baleno do fólie OPA/PE, PA/PE, velikost: 260 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřové maso
85 %
pitná voda
vepřové kůže
bramborový škrob
jedlá sůl
dextróza
glukózový sirup
koření
extrakty koření
aroma
vepřové sádlo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
Energetická hodnota výrobku
1138 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,9 g/100g
Sacharidy
2,5 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
12,3 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – zauzený do tmavší zlaté barvy bez tmavých skvrn, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.
Vůně a chuť
Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá.
Konzistence
Konzistence – tuhá, křehká, pružná, soudržná po ohřevu.
Nadstandardní parametry
Vídeňské párky jsou v Čechách a na Moravě velmi oblíbené, proto se je firma Váhala rozhodla zařadit do svého sortimentu na podzim roku 2018. Vídeňské párky mají stejnoměrnou zlatavou barvu a obsahují 73 % vepřového masa. Když se zakousnete do teplého párku, mělo by se ozvat charakteristické „křup“. Pro kvalitní Vídeňské párky je to přímo typické. Párky jsou čistě jemné a naleznete v nich jasně srozumitelnou strukturu masa. Po ohřátí jsou párky příjemně šťavnaté a na skusu křehké. Párky se při ohřívání nesmí vařit, mohly by prasknout a ztratily by tak své chuťové vlastnosti. Doporučujeme je ohřát ideálně na 75 až 80 °C. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti.
Technologický postup
• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do kolagenních střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 12:37:51
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený