Výrobky

Vídeňské párky 200 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0014

Číslo výrobku

2015-12-22-0014/1899

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66

Definice balení

EAN

8594024650911

Balení

Typ: baleno do fólie OPA/PE, PA/PE, velikost: 260 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové maso

85 %

pitná voda

vepřové kůže

bramborový škrob

jedlá sůl

dextróza

glukózový sirup

koření

extrakty koření

aroma

vepřové sádlo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1138 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

24 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8,9 g/100g

Sacharidy

2,5 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

12,3 g/100g

Sůl

2,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zauzený do tmavší zlaté barvy bez tmavých skvrn, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá.

Konzistence

Konzistence – tuhá, křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Vídeňské párky jsou v Čechách a na Moravě velmi oblíbené, proto se je firma Váhala rozhodla zařadit do svého sortimentu na podzim roku 2018. Vídeňské párky mají stejnoměrnou zlatavou barvu a obsahují 73 % vepřového masa. Když se zakousnete do teplého párku, mělo by se ozvat charakteristické „křup“. Pro kvalitní Vídeňské párky je to přímo typické. Párky jsou čistě jemné a naleznete v nich jasně srozumitelnou strukturu masa. Po ohřátí jsou párky příjemně šťavnaté a na skusu křehké. Párky se při ohřívání nesmí vařit, mohly by prasknout a ztratily by tak své chuťové vlastnosti. Doporučujeme je ohřát ideálně na 75 až 80 °C. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti.

Technologický postup

• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do kolagenních střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

13.6.2024 12:37:51

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Vídeňské párky 260 g (14.10.2021 07:40:25)

Vídeňské párky 215 g (16.9.2019 12:05:20)