Romadur měkký zrající sýr 40%
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-12-0475
Číslo výrobku
2015-12-22-0034/0691
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - zrající pod mazem
Charakteristika výrobku
Sýr zrající pod mazem
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803313047
Balení
Typ: hliníková folie podlepená papírem, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1140 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
20 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
1,5 g/100g
Z toho cukry
1,5 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva na řezu smetanově až sýrově žlutá; povrch s narůžovělým mazem.
Vůně a chuť
mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická pro sýry zrající pod mazem
Konzistence
jemná, pružná, měkká až výrazně měkká
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Vyrobeno v České republice.
Odpovídá definici "Česká potravina"
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení →zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra→balení do spotřebitelských obalů → expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah tuku 20 g/100 g sýra
Uživatel
Schváleno
22.5.2024 09:35:03
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený