Jihočeský Cottage natur
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0158
Číslo výrobku
2016-03-22-0158/0699
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - čerstvý
Charakteristika výrobku
Jihočeský Cottage bez příchuti je čerstvý sýr ve smetaně, který je vyráběn jediným výrobcem na území ČR. Na výrobu sýra se používá nezakysaná tekutá smetana na rozdíl od konkurenčních sýrů z Německa a Slovenska dodávaných na náš trh. Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky. Původ surovin: mléko ČR; smetana ČR; jedlá sůl EU.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803311517, 8593803311470
Balení
Typ: Plastový kelímek o hmotnosti 150 g uzavřený hliníkovým víčkem, velikost: 150 g
Typ: Plastový kelímek o hmotnosti 200 g uzavřený hliníkovým víčkem , velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
70 %
smetana
20 %
mlékařské kultury
jedlá sůl
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
497 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
7,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,6 g/100g
Sacharidy
3,0 g/100g
Z toho cukry
3,0 g/100g
Bílkoviny
11 g/100g
Sůl
0,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně.
Barva bílá: až smetanově krémová.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, jemně mléčně nakyslá.
Konzistence
Sýr - jemný, hrudkovitý.
Smetana - tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko.
Použití výhradně nezakysané vychlazené smetany.
Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky.
- Ochucující složky neobsahují barviva, konzervační látky.
Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.
- Výrobek byl vyroben na území ČR.
- Odpovídá definici "Česká potravina".
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou → plnění do obalů → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku: 7 %.
Uživatel
Schváleno
22.5.2024 09:39:51
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Historie
Jihočeský Cottage natur (3.4.2023 13:48:46)
Jihočeský Cottage natur (27.4.2022 14:22:29)
Jihočeský Cottage natur (6.12.2021 14:13:10)
Jihočeský Cottage bez příchuti (19.11.2017 10:22:02)