Jihočeské žervé křen
Číslo cechovní normy
2019-06-05-0437
Číslo výrobku
2019-06-05-0437/0656
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - čerstvý
Charakteristika výrobku
Čerstvý smetanový sýr termizovaný ochucený křenem
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803664934, 8593803665016
Balení
Typ: plastový kelímek s plastovým víčkem, velikost: 90 g
Typ: plastový kelímek s plastovým víčkem, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod i maloobchod
Složení
smetana
89 %
křenová pasta (mletý křen 90 %, voda, jedlá sůl)
9,5 %
jedlá sůl
1 %
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
982 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
22 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15 g/100g
Sacharidy
4,1 g/100g
Z toho cukry
3 g/100g
Bílkoviny
5,8 g/100g
Sůl
1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bílá až smetanově krémová
Vůně a chuť
čistá, jemně mléčně nakyslá, jemně slaná po křenové složce
Konzistence
jemná krémovitá až lehce písčitá, s kousky křenu ve hmotě výskyt kondenzační vody není na závadu
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Úprava smetany na požadovanou tučnost – ohřev, homogenizace, zchlazení na zakysávací teplotu - zakysání –zasýření - termizace - odstředění – solení – míchání - plnění za tepla do obalů – chlazení - expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 22 g/100 (+-20 %)
Uvedené odchylky tuku od deklarované hodnoty v tabulce výživových údajů jsou plně v souladu s Pokyny pro příslušné orgány pověřené kontrolou shody s právními předpisy EU k Nařízení č.1169/2011.
Uživatel
Schváleno
29.5.2024 12:14:16
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený