Výrobky

Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/1787

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - bílý

Charakteristika výrobku

Obsah laktózy: <0,01 g/100 g. jahodová složka:cukr, jahody 44 %, voda, barvicí koncentrát z černé mrkve, přírodní aroma, citrónový koncentrát.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hra­dec - Jindřichův Hradec III

Definice balení

EAN

8593803122458

Balení

Typ: Plastový kelímek s papírovým přebalem uzavřený hliníkovým víčkem., velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jahodová složka

17 %

enzym laktáza

sušené mléko

jogurtové kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

448 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

2,6 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,7 g/100g

Sacharidy

16 g/100g

Z toho cukry

15,5 g/100g

Bílkoviny

4,7 g/100g

Sůl

0,13 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

jogurtová hmota – mléčně bílá až smetanová.

Vůně a chuť

chuť a vůně: jogurtová hmota -čistá, jogurtová, mírně nasládlá, po zamíchání po jahodové složce.

 

Konzistence

konzistence: jemně krémovitá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu.

Nadstandardní parametry

Mléčná složka odpovídá ČCN Syrové kravské mléko.

Základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu.

Obsah jahody ve finálním výrobku splňuje požadavek min. 4,5 %.

Ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti.

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Technologický postup

Příprava mléčné směsi → pasterace → vychlazení na teplotu fermentace → přídavek jogurtové kultury a enzymu laktáza → fermentace za řízených podmínek → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním jahodové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice.

Uživatel

Schváleno

3.6.2024 09:54:03

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy (24.4.2023 15:15:44)

Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy ( (2.5.2022 13:11:42)

Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy (<0,01 g/100 g) (26.6.2019 16:40:09)