Výrobky

Jihočeská zakysaná smetana 15 % bez laktózy

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0128

Číslo výrobku

2016-09-06-0128/0635

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana

Charakteristika výrobku

Zakysaná smetana bez laktózy (<0,01 g/100 g).

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hra­dec - Jindřichův Hradec III

Definice balení

EAN

8593803141398

Balení

Typ: PE kelímek/ALU víčko, velikost: 180 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

smetana

smetanová kultura

enzym laktáza

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

667 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

15 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10 g/100g

Sacharidy

3,2 g/100g

Z toho cukry

3,2 g/100g

Bílkoviny

3,4 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Bílá až smetanově bílá přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.

Vůně a chuť

Jemně mléčně kyselá, mírně nasládlá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Jemně krémovitá, hladká přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu. Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; bez tepelného ošetření finálního produktu; smetana neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny. Požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury.

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Technologický postup

Příprava smetany ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury a enzymu laktázy→fermentace v řízených podmínkách→úprava konzistence homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí.

Uživatel

Schváleno

3.6.2024 09:55:34

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Jihočeská zakysaná smetana 15 % bez laktózy (28.3.2023 10:22:59)

Jihočeská zakysaná smetana 15 % s nízkým obsahem laktózy (9.12.2021 14:31:42)

Jihočeská zakysaná smetana 15 % s nízkým obsahem laktózy (5.10.2017 08:17:14)