Jihočeská zakysaná smetana 15 % bez laktózy
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0128
Číslo výrobku
2016-09-06-0128/0635
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Zakysaná smetana bez laktózy (<0,01 g/100 g).
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803141398
Balení
Typ: PE kelímek/ALU víčko, velikost: 180 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
smetana
smetanová kultura
enzym laktáza
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
667 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
15 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10 g/100g
Sacharidy
3,2 g/100g
Z toho cukry
3,2 g/100g
Bílkoviny
3,4 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Bílá až smetanově bílá přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.
Vůně a chuť
Jemně mléčně kyselá, mírně nasládlá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Jemně krémovitá, hladká přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu. Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; bez tepelného ošetření finálního produktu; smetana neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny. Požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Příprava smetany ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury a enzymu laktázy→fermentace v řízených podmínkách→úprava konzistence homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí.
Uživatel
Schváleno
3.6.2024 09:55:34
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Obrázky
Historie
Jihočeská zakysaná smetana 15 % bez laktózy (28.3.2023 10:22:59)
Jihočeská zakysaná smetana 15 % s nízkým obsahem laktózy (9.12.2021 14:31:42)
Jihočeská zakysaná smetana 15 % s nízkým obsahem laktózy (5.10.2017 08:17:14)