ŘEZNICKÁ SLANINA 100 g (značka PIKOK)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/0929
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný, krájený, uzený.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Kostelecké uzeniny a.s., č.p. 60, 588 61 Kostelec
Definice balení
EAN
4056489581932
Balení
Typ: OA, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Vepřové maso
97 %
pitná voda
jedlá sůl
stabilizátor: dusitan sodný
přírodní aroma
kouř z bukového dřeva
Energetická hodnota výrobku
964 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
17 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,6 g/100g
Sacharidy
0,7 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
19,0 g/100g
Sůl
2,00 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Ručně skládaný výrobek z vepřového masa, příjemně slaný s chutí po použitém koření a kouři z tvrdého dřeva. Výrobek kombinuje tučné a libové, ovšem vzhled výrobku nijak neodrazuje velkou tučností.
Vůně a chuť
Ručně skládaný výrobek z vepřového masa, příjemně slaný s chutí po použitém koření a kouři z tvrdého dřeva.
Konzistence
Výrobek kombinuje tučné a libové, ovšem vzhled výrobku nijak neodrazuje velkou tučností.
Nadstandardní parametry
Vyšší obsah masa.
Technologický postup
Do vepřového masa se vpraví sůl a koření, nechá se odležet, poté se ručně skládá do forem a následně se tepelně opracuje uzením. Po vychlazení se výrobek krájí na požadovanou gramáž.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Přípustné max. hodnoty soli a tuku, ČSB dle platné legislativy.
Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005
Uživatel
Schváleno
4.6.2024 14:45:42
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený