Vídeňské mini párky Pikok
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0014
Číslo výrobku
2015-12-22-0014/0895
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Společnost
Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
Sušice, 34201
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o., Pražská 117, 342 01 Sušice
Definice balení
EAN
20536725
Balení
Typ: ochranná atmosféra, vanička e 200g (horní a spodní folie), velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
90 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
dextroza
koření
extrakty koření
skopové střívko
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E250 dusitan sodný
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
12 - Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Energetická hodnota výrobku
1144 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24,8 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,0 g/100g
Sacharidy
0,1 g/100g
Z toho cukry
0,1 g/100g
Bílkoviny
13,4 g/100g
Sůl
1,96 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy
Vůně a chuť
Konzistence
Nadstandardní parametry
Technologický postup
příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
24.10.2024 08:58:05
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Vídeňské mini párky Pikok (25.3.2024 13:01:48)