Dne 13. 10. 2021 hodnotící komise ČCN projednala návrhy norem s tímto výsledkem:
Norma na bělosemenný mák
Komise dostala nové návrhy na několik druhů pomazánek (rybí, lososová, křenová se šunkou, česneková a rodinná pomazánku) a řada norem na podobné pomazánky je již schválených. Normy se liší pouze v tom, jestli se jedná o pomazánky, kde je základ majonéza nebo mléčná složka (tvaroh, čerstvý sýr, čerstvý termizovaný sýr, tradiční pomazánkové) jako složka povinná a v řadě přípustných složek. Vzhledem k rostoucímu počtu norem na pomazánky, jejichž návrhy dostává komise od jednotlivých výrobců, komise doporučuje sekci lahůdek provést revizi těchto norem a najít návrhy pro základní normy na pomazánky.
Na základě dodaných návrhů norem na hotové pokrmy komise doporučuje zatím normy na hotové pokrmy neprojednávat a neschvalovat, neboť se jedná se o poměrně komplikovanou skupinu potravin. Jako další krok doporučuje najít odborného garanta, který by s těmito normami po odborné stránce pomohl. Komise doporučuje v první fázi navrhnout strukturu norem (ČCN hotové pokrmy, sterilované, pasterované, mražené, ultra fresh apod.) a dále vybrané tradiční pokrmy např. svíčkovou, guláš a další tradiční pokrmy.
Norma na kynutý knedlík s ovocnou náplní
U této normy požaduje komise odkaz u jednotlivých složek na složky podle ČCN (např, pšeničná mouka, vaječná melanž), dále upřesnit ovocnou náplň – množství náplně ovoce v ní, lépe specifikovat přípustné složky a nepřípustné složky.
Normy na salát coleslaw s bílým a červeným zelím
Komise doporučuje počkat na vyjádření sekce lahůdek, které zatím nebylo hodnotící komisi předáno, a pokud možno spojit tyto normy do jedné normy pro zelné saláty
Žádost ČSZM o úpravu normy pro párky
ČSZM požádal o rozšíření technologického obalu o přírodní, jedlé kolagenní, celofánové a alginátová střeva. Hodnotící komise souhlasí o rozšíření o jedlé kolagenní a alginátová střeva. Celofánová střeva nedoporučuje zařadit do přípustných složek v normě na párky, došlo by ke snížení kvalitativních parametrů normy. ČSZM poukazuje na povolené používání celofánového střeva pro drůbeží párky, členové komise považují drůbeží párky za výrobek neporovnatelný s párky vepřovými.