Bramborový salát
Číslo cechovní normy
2015-10-09-0009
Zařazení dle legislativy
Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Zadavatel normy
Společnost
Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- vařené brambory nejméně 55 %,
- zelenina celkem (okurky, cibule, mrkev, hrášek, celer) nejméně 20 %,
- majonéza podle ČCN Salátová majonéza nejméně 18 %
Přípustné složky
- jedlá sůl,
- cukr,
- kvasný lihový ocet,
- pepř černý mletý,
- plnotučná hořčice podle ČCN,
- konzervační látky pouze pro výrobky s prodlouženou trvanlivostí – dle platné legislativy.
Nepřípustné složky
- barviva,
- ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli.
Technologický postup
Nadstandardní parametry
Rozhodčí metody
Senzorické požadavky
Vzhled
Vůně a chuť
Konzistence
Procesní stav
Schválený
Výrobky v této normě
Bramborový salát (K Classic) 150 g (CZE)
Bramborový salát (K Classic) 150 g (SK)
Bramborový salát (K Classic) 500g (CZE)
Bramborový salát (K Classic) 500g (SK)
Bramborový salát (K-Jarmark) 150 g (CZE)
Bramborový salát (K-Jarmark) 500g (CZE)
Bramborový salát (K-Jarmark) 500g (CZE)