Cechovní normy

Pařížský salát

Číslo cechovní normy

2015-10-16-0041

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)

Zadavatel normy

Společnost

Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10, 108 03
Česká republika

Požadavky na složení

Povinné složky

Přípustné složky

Nepřípustné složky

barviva, ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli.

Technologický postup

Není požadován.

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin odpovídající ČCN, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány.

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: salám a okurky ve tvaru tenkých nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 5 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou, barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny

Vůně a chuť

příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu

Konzistence

všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.

Procesní stav

Schválený