Čerstvé mléko pasterované
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0106
Zadavatel normy
Společnost
Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
mléko 100%
Přípustné složky
žádné nejsou definovány
Nepřípustné složky
všechny mimo kravské mléko
Technologický postup
standardizace tučnosti mléka (s výjimkou mlék selských/farmářských), mžikové tepelné ošetření mléka na teplotu nepřesahující 125 °C, plnění do obalů, zchlazení
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě„Syrové kravské mléko“, šetrné tepelné ošetření;
Rozhodčí metody
Referenční metoda pro stanovení obsahu tuku ČSN EN ISO 1211 (gravimetrická metoda), ČSN ISO 488 butyrometricky dle Gerbera.
Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků ČSN 57 0530 sušinu, tukuprostou sušinu a obsah bílkovin, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.
Senzorické požadavky
Vzhled
mléčně bílá
Vůně a chuť
čistě mléčná, lahodná, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
stejnorodá tekutina bez usazenin.
Procesní stav
Zrušený
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné schválené výrobky.